ANDROID написав:Самі фігові це подвохи.
Згоджуюсь і поправлю:
самі фігові (браки, яких треба викорінити як клас, які призводять до геноциду риби):
1. Електроловщики
2. Підвохи
Щодо "били остями": також вважаю чей спосіб бракон"єрським, як і інші (сітки, перелов). Але я пам"ятаю часи, коли ще не було браків тих двох перших типів. Люди тоді і остями били, і сітки ставили, як і сто років тому. Та риби все-одно було мерва.
Коли з"явилися електроловщики, риби поменшало в рази, та ще можна було впіймати і гарну щуку, і судака, і сома. Та вже коли почали звірствувати підвохи, які повидушували вже все, що більше плітки на долоню, то тепер ні судака, ні нормальної щуки, ні сома. Це ж нонсенс, щоб на Горині, річці глибокій, закоряженій, із складним рел"єфом, не було сома, а ловилися лише "бички".
І не кажіть мені, що підвохи не винні. Ще раз повторюся: знаю їх в лице і те, що вони роблять. На старицях вилками викошують щуку по 300 гр, на Горині за день беруть до 5 щучок від 300 гр до 1 кг. Луплять все, до чого можуть дотягнутися і що більше за палець: і плотву, і окуня, і щуку. Про карася взагалі мовчу: того мішками руками вибирають.
Скільки на Горині ловив риби, яка мала травми від багра, вилки. Та й не я один, напевно, таке неподобство бачив.
Звичайно, трохи не в тему, але накипіло ...